скенови

Општи Мапа на Руската империја 1745 година

Преземете Општи Мапа на Руската империја 1745 со висока резолуција: 8278 px; 3233 px; 600 px.   име на собирање: Коллекция исторических карт Дэвида Румси Автор: Isle, Joseph Nicolas de Источник: Академија на науките, Санкт Петербург (Академијата на науките на СССР) Датум: 1745 кратко име: Генеральная карта Российской империи Издательство: Академија на науките, Санкт-Петербург Размеры карты: височина ...

читај повеќе »
Мапа во & quot; железници СССР" 1991 година во огромна резолуција

карта «Железници на СССР» 1991 година во огромна резолуција

Скачать карту железных дорог Союза ССР в формате jpg: 50339 px, 12583 px, 3000 px.   Ви благодариме http://www.davidrumsey.com

читај повеќе »
Карта на Сталинградската битка 1982 година на ослободување

Карта на Сталинградската битка, година - 1982

Преземете ја карта на Сталинградската битка 1982 година повисока резолуција: 10910 px, 6000 px. тест картичка: целиот свет, со bated здив, Јас сум гледањето на битката на Волга. Во Вашингтон и Лондон,, во Париз и Белград, во Берлин и Рим — насекаде, луѓето да се чувствуваат, Разбирливо: тука за да се одлучи за исходот на војната… В этой битве не ...

читај повеќе »
Скенирајте картички со грбот на СССР 1949 година

Скенирајте картички со грбот на СССР 1949 година

Преземете амблемот на СССР од картата 1949 година повисока резолуција: 2252 px, 600 px, 300 px, 150px.

читај повеќе »
Полна месечина на сајтот 1979 година со голема резолуција

Полна месечина на сајтот 1979 година со голема резолуција

Преземете ја целосната мапа на Месечината 1979 година: 19977 px, 6000 px ИЗДАТЕЛЬСТВО „НАУКА», МОСКВА 1979. Печатено на фабрики им. Dunaeva. Цел L-321 Потпишан печатење 12.11.79 g. Т-01442 9 листови. Формат 62X73 Циркулација 6000. цена 1 стр. 60до. УДК 523.39 Картата е составена од страна на Државниот астрономски институт. P. K. Штернберга Московского государственного ...

читај повеќе »