главните > Вести Контакт: карта

Вести Контакт: карта

Мапа на Москва 1836 на англиски јазик

Превземи карта на Москва 1836 година, со висока резолуција на англиски јазик: 7150 px, 600 px. филијала, M.C. Атлас на ретки мапи на градот, стр. 84-85. врежано карта. страна на полковникот. insets: Поглед од врабец Хил Ново-Devitichei манастирот во преден план — Црква на Успение во Кремљ. Москва. ...

читај повеќе »
Општи мапа на Крим 1790 година (крајот 18 век)

Општи мапа на Крим 1790 година (крајот 18 век)

Преземете ја извор на општа мапа на Крим 18 века с большим разрешением 10977 px Описание: Се прикажува административни граници, градови и градови, река, канали, патишта, итн. d. Тоа вклучува декоративен Наслов картуш. извор: Академијата на науките на СССР, Санкт-Петербург Оригинальный размер: височина 46 види, ширина cm: 59 види. скала 1:730000

читај повеќе »
Мапа на Москва 1665 година, со висока резолуција

Мапа на Москва 1665 година, со висока резолуција

Превземи карта на Москва 1665 година со голема резолуција: 8994 px; 3000 px. паб Наслов: Атлас Maior сеопфатен Cosmographia Blaviana, преку Solvm, Salvm, Coelvm, Accvratissime Describvntvr. паб Суд: Куман Б1 56; Ван дер Krogt 2:601-3 (првиот том датум 1665, сите други датум 1662). извор: http://www.davidrumsey.com/

читај повеќе »

распоред Москва 1956 година, со висока резолуција

Москва Превземи распоред план 1956 година, со висока резолуција: 5977 px; 600 px; 300 px.

читај повеќе »
1907 g. - Картичка параход Руската империја железницата и поштенските патишта

1907 g. — Картичка параход Руската империја железницата и поштенските патишта

Мапа на параход Руската империја железницата и поштенските патишта. Санкт Петербург 1907 g. Картографического установи А. Илин.: со ознаки. Петербург. Москва Знаменитости. Провинцијата Privislyanskago работ. (Vith) Азија Русија. Скачать карту пароходных сообщении железных и почтовых дорог Российской Империи 1907 година, со висока резолуција: 13292 px; 3000 px.

читај повеќе »