главните > Новости по запросу: Родина

Новости по запросу: Родина

Постер повици татковината!

«Повици за татковината!» — Советските воени постер

Преземете советската воена постер «Повици за татковината!» во jpg: 5093 px, 600 px, 300 px. Заклетва со постер «Повици за татковината!»: «ВОЕННАЯ ПPИCЯГA Я, државјанин на Сојузот на Советските Социјалистички Републики, Тој се приклучи на редовите на Работничката и селанска Црвениот Арија, Ги прифаќам заклетва и свечено се колнам, да бидам искрен, храбар, дисциплиниран, буден борец, строго хранить военную и ...

читај повеќе »